12 aug. 2014

Tigerkaka

En vanlig sockerkaka är enkel och göra och kan varieras med frukt,bär,choklad,nötter ja de mesta kan man tillsätta i dessa mjuka kakor.Jag ville ha två smaker i ett och då blev de klassisk tigerkaka.
Klart en av favoriterna och går alltid åt på fikabordet.Denna variant är med mindre smör i men lika god.


Ingredienser:
3st ägg
2 1/2dl socker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
3 1/2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1-2msk kakao
1 nypa salt

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3.Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4.Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten.Ta undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.
5.Smörj en form.Varva smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen.Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.
6.Grädda sockerkakan  i mitten av ugnen i ca 30-40minuter. Prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig.
7.Låt din sockerkaka svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Receptet är Leila Lindholms men la till kakao.

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar