2 juni 2014

Jordgubbspannacotta med jordgubbsspegel

Jordgubbar hör sommaren till och man kan äta de som de är och så kan man göra en massa bakverk med dem och vad du än väljer så kan jag lova att det blir en hit.
Pannacotta är ett säkert kort och jordgubbspannacotta har jag t.om fyllt i tårta som blev en succè och de som är så bra är att det går utmärkt och förbereda innan och ha i kylskåpet tills de ska avnjutas.
Jag ville piffa upp pannacottan och även förstärka dess smak av jordgubbar med jordgubbspegel
och tyckte de blev klockrent och de blev ju fint resultat.Sen tog ja chokladrulle som ja delade och voila så kom detta till.




Ingredienser:
2st gelatinblad
0.5 vaniljstång
2.5dl vispgrädde
0.5dl strösocker
 250g jordgubbar

Jordgubbsspegel:
125g jordgubbar


 Gör så här:
1.Lägg gelatinbladen i blöt ca 10minuter.
2.Koka grädde,sockret och vaniljstång som du skrapar ut fröna och även stången.
3.Ta bort från värmen och tillsätt gelatinbladen och rör om så det inte blir klumpar.
4.Mixa jordgubbarna till en slät purè och blanda ner.Ta bort vaniljstången och häll i form eller
   i din tårta.
5.Jordgubbspegel:


Kram

1 kommentar:

  1. Du har inte skrivit hur man gör jordgubbsspegeln!,?

    SvaraRadera