16 apr. 2014

Lchf fröknäckebröd

Dessa spröda knäckebröden av olika sorters fröer är gudomligt goda och inte alls så svåra och göra.
Dock fick de stå och gotta till sig i en timme ungefär och sen skötte ugnen resten.Så in i köket och gör dessa.Perfekta och äta till frukost,mellanmål,kvällsmål eller varför inte ta med sig på picknick nu när de börjar bli varmt ute och sen massa pålägg på.Mums säger magen.Dessutom är de glutenfria också.



2 plåtar
Ingredienser:
3.5dl solrosfrön
1dl linfrö(hela)
1dl sesamfrö(skalade)
2dl pumpakärnor
2msk fiberhusk
2msk mandelmjöl
1tsk salt
5dl vatten
1/2 dl vallmofrö

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 160 varmluft.
2.Blanda allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme.
3.Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
4.Strö över vallmofrön.
5.Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
6.Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.
Receptet är ursprungligen Leila Lindholm men skippade flingsalt.
 
 
Kram

1 kommentar:

  1. Att baka sitt eget knäcke är så värt. Fröknäcket här verkar toppen, i julas gjorde jag ett vallmoknäcke. Det blev supergott!
    http://helenasmatresa.blogspot.se/2013/12/vallmoknacke.html

    Trevlig Valborg!
    Helena

    SvaraRadera