13 apr. 2014

Hemmagjorda Delicato bollar

Dessa Delicato bollar blev riktigt goda kan ja lova och beroende framkallande.
Inga vanliga chokladbollar inte,utan ja och många andra tycker de smakar som de i butiken om inte godare oxå.Finmald havregryn,oboy,vaniljsocker o annat gott i och sen doppar man dem i mjölkchoklad och kokos över.Ja de går och toppa med strössel,nötter mm men ja håller mig till kokos.Smaskens.
Receptet är Jennie Benjaminssons men dubblat mängden bara.
Ingredienser:
200g rumstemp smör

6dl fiber havregryn
3dl florsocker
4tsk äkta vaniljsocker
4msk oboy
2msk kakao
4msk kallt kaffe

Doppa:
200g ljus choklad t.ex Marabou
2tsk äkta vaniljsocker
4msk oboy
kokos/strössel 

Gör så här:
1.Mixa havregrynen med mixer.Vispa smöret poröst.Tillsätt sedan den mixade havregrynen i smöret tillsammans med vaniljsocker,florsocker,oboy,kakao och kaffet.Rör om ordentligt,använde min assistent då det blir kladdigt.
2.Låt den gå nån minut tills du ser att allt är blandat ordentligt.Lägg smeten i en skål och in i kylskåpet tills den stelnar något så det blir lättare att rulla bollar.Sedan är det bara och rulla stora bollar.Bör få ut ca 16st,gör du dem mindre får du mer. In i kylskåpet i minst en timme.
3.Sen är det bara och smälta chokladen,och sen hälla i oboy och vaniljsocker och rör om.Använd en sked och gaffel för att doppa bollarna.Ta en tallrik och lägg bakplåtspapper på och med massa kokos under.Sen är det bara och kasta på kokos tills hela bollen har det på sig.Låt stelna i kyl i ca 2 timmar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar