29 jan. 2013

Pistage kakor

Dessa kakor blev så otroligt goda och den här mördegen är absoluta favoriten,och med pistage så blev det pricken över i.De här rekommenderar jag alla att göra.De är för goa för att missa.gjorde även med valnötter men dem blev snabbt uppätna.



Ingredienser:
125g smör
1dl strösocker
0.5äggula
1.5dl socker
0.5dl maizena
0.5 tsk äkta vaniljsocker
knivsudd salt
Extra gröna pistage

Gör så här:
1.Kör smör och socker i matberedaren.Tillsätt äggulan.
2.Blanda sedan i mjöl,maizena,vaniljsocker och salt och arbeta snabbt till en smidig deg utan
att överarbeta degen.
3.Rulla degen till en rulle ,ca 4cm i diameter.Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst
en halv timme.
4.Under tiden sätt ugnen på 125g.
5.Skär degen sen i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.Doppa kakornas kant i
   hackade pistage eller andra nötter som faller dig i smaken.Gjorde hälften av satsen med valnötter.
6.Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 30minuter.De ska knapp få någon färg,men ändå inte va
mjuk på undersidan.Kolla innan du tar ut från ugnen.Mina var längre än 30min men de är oxå olika
och beror på ugnen.
7.De ska knappt få någon färg på översidan.Låt kakorna svalna helt på plåten innan du tar upp dem,
annars är de en risk att de går sönder.
Tips:Förvara kakorna nånstans torrt,helst i burk.

Receptet kommer från "Två systrars söta" Monica & Lisa Eisenman

Kram

4 kommentarer:

  1. Mer småkakor åt folket!

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Så fina de är med nötterna!

    SvaraRadera
  3. Jag älskar pistagenötter och speciellt i kakor!

    SvaraRadera
  4. åååh pistage som är så gott. Detta receptet måste jag nog ta och provbaka nån dag. Ha en fin fredag.

    SvaraRadera