3 nov. 2012

Saffrans pannacotta toppad med chokladtryffel

Nu börjar man se bakverk lite överallt som gör så man får julkänsla och vill ha jul redan nu och kunde inte låta bli heller så jag har tjuvstartat oxå.Väldigt annorlunda och faktiskt första gången ja äter saffrans pannacotta .Man är van och äta lussekatter och mjukt vetebröd med smak av saffran så de här var något nytt.Då jag älskar saffran tillsammans med choklad så var jag bara tvungen och testa på detta oxå och de blev perfekt tillsammans.Toppade med skivade,inlagda persikor.



Ingredienser:

2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 paket saffran (½ g)
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
 
Chokladtryffel:
42g vispgrädde
15g honung
70 g mjölkchoklad
20g osaltat smör
 
 
Gör så här:
1.Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
2.Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter.
3.Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
4.Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 tim.
5.Gör tryffeln efter att pannacottan stelnat ordentligt.
6.Koka upp grädde,honung .Ställ åt sidan och häll i den hackade chokladen och rör om.
7.Tillsätt smöret och rör om tills den blir slät och fin.
8.Häll över pannacottan och låt stelna till i kyl.Vill ni servera frukt uppepå gör det precis innan
   de ska avnjutas.
Receptet på pannacottan hittade ja hos Matklubben
Kram

22 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja älskar man saffranspannacotta så är det smaskens

      Radera
  2. Ja saffranspanacotta är riktigt gott:)
    Ha en fin dag!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  3. Älskar oxå saffran så detta ser lovande ut :)

    SvaraRadera
  4. Låter ju helt galet gott!! Det blir söndags fika:)De var väldigt fina oxå kram sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad häftigt,hoppas de gillas
      Tack tack

      Radera
  5. Åh, är det lika gott som det är snyggt är det här en livsfarlig dessert

    SvaraRadera
  6. Den ser ju helt underbar ut Simone!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack söta Nellie,härligt och höra

      Radera
  7. Jag gjorde en saffranspannacotta förra året och det blev så gott!! Så gott med chokladtryffeln ovanpå!!! Fin blev den oxå!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja choklad bryter de så fint så.choklad+saffran (L)
      Tack glad ja blir

      Radera
  8. Åh vad gott! Längtar till jag också ska dra igång allt julrelaterat bak!

    SvaraRadera
    Svar
    1. a längtar ja oxå,har inte ens börjat,bara testar några saker ja inte ätit

      Radera
  9. Ljuvligt! Vill smaka på den NU Simone gaahhh!

    SvaraRadera
    Svar
    1. heheheh,de skulle du få mer än gärna.otur att man bor långt ifrån

      Radera
  10. Så gott! Och så lyxigt det ser ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack,man äter ju med ögat så försöker så gott ja kan och få en lyxig känsla på de mesta.

      Radera
  11. Finns mycket gott man kan göra med saffran! Har försökt att inte tjuvstarta med julbaket, jag.. men det är svårt, har så mycket idéer jag vill testa! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. A otroligt mycket,ska bli spännande och se vad alla kommer hitta på.a ja har oxå många ideèr men tyvärr brukar ja inte hinna med allt.min lista brukar bli för lång*ler*

      Radera