5 okt. 2012

Mjölkchoklad Pannacotta

Jag provläste Roy Fares bok "Sweet" och fastnade för mjölkchokladpannacotta med daimkrisp på.
Enligt Roy så är den här en av hans favoriter och då kände jag att jag bara måste göra den.
Tog med mig ett gäng med mig till jobbet,kan säga att dem såg rejält misshandlade då jag väl kom fram med cykeln så fina var dem absolut inte men goda det kan jag lova att dem var.
 Den här pannacottan var väldigt mjuk och len i konsistensen som mötte de krispiga daimbitarna.
I Roys recept så ska man även ha lättvispad grädde över med lite kakao på toppen.
Jag har jättesvårt och äta rent grädde så det skippade jag men för dig som gillar så borde du ha de på.



Ingredienser:
1 1⁄2 gelatinblad
250 g mjölkchoklad
5dl vispgrädde
1/2dl strösocker
Garnering
1 dubbeldaim 200 g
vispgrädde (2 dl)
kakao

Gör så här:
1.Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
2.Koka upp grädde och socker och häll det i bunken.
3.Tillsätt gelatinbladen och mixa med stavmixer till en slät pannacotta.
4. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
5.Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden.
6.Toppa pannacottorna med detta och avsluta med att pudra lite kakao över.
 Receptet hittade jag hos  By Roy Fares
Kram

13 kommentarer:

  1. Åh mums!!! Ser supergott ut en sån där vill jag ha efter middagen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja men absolut har några till i kylen.Bara och ta för dig :D

      Radera
  2. Åhh vad gott!! Så fina glas du har pannacottan i!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. a mäktigt och gott kan ja lova.Tack de är av plast.

      Radera
  3. Vilka fina pannacottor! Jag har endast gjort det en gång, men med hallon. Ska göra med choklad snart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack,har fått smak för pannacotta så ja har provat ett par stycken.Jordgubb är fortfarande en stark favorit

      Radera
  4. Ser inte alls gott ut ;)

    SvaraRadera
  5. Vart har du köpt formarna? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har köpt dem på ett bageri som jag har praktiserat hos.Går säkert och fråga vilket bageri som helst om de kan sälja såna.

      Radera
  6. These look absolutely gorgeous! Wonderful shots

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thanx a lot,happy to hear that you like theme

      Radera
  7. Både låter & ser väldigt gott ut! Jag gillar vispad grädde som bryter av chokladsmaken så den skulle då inte jag hoppa över :)

    SvaraRadera