7 okt. 2012

Kuvertbröd med graham,dinkel & manitoba cream

I går blev de en härlig frukost med nybakta bröd och åt även till middagen.Blev riktigt nöjd med dem,och dem blev hur goda som helst,åt nog fyra st i går och sonen tre st.Påminner mig om de som jag åt på ett bageri som jag var på men mina var t.om godare så ut till köket och börja baka dessa så
kommer ni inte ångra er.



 
 

 

24st bröd
Ingredienser:
50g jäst
5dl vatten
2 1/2dl dinkelmjöl fullkorn
2 1/2dl grahamsmjöl
6 1/2dl manitoba cream
2msk honung
2tsk salt
2msk rapsolja
Durum mjöl

Gör så här:
1.Smula jästen i en bunke.Häll över fingervarmt vatten över jästen 37g och rör om tills de löses upp.
2.Tillsätt honung,salt,olja,graham,dinkel i din bakmaskin och kör igång på låg hastighet.
3.Tillsätt manitoba cream lite i taget tills du får en fast deg.
4.Låt jäsa under bakduk i 30minuter.
5.Ta upp degen på mjölat bord(durum) och dela den i fyra lika stora bitar.Väg dem för att få exakt.
6.Rulla ut varje bit till längder och skär varje längd i sex bitar.
7.Forma till runda bollar och sen trycker du på varje sida med handflatorna tills du får spetsiga
   kanter.Jag rullade dem i durummjöl.
8.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30min under bakduk.Under tiden de jäser
    sätt på ugnen på 225g.
9.Lägg in plåten i mitten av ugnen,stäng snabbt och kasta in en halv dl vatten under plåten och stäng
   ugnsluckan snabbt för att få knaprig yta på brödet.
10.Om du föredrar kan du pensla på vatten och strö på pumpa,solrosfrö eller de du vill ha.
    Receptet har jag hittat hos Allt om mat men modifierat receptet så de passar mig.

Kram

15 kommentarer:

  1. Vad fina de blev med den annorlunda formen =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla.De brukade göra så på bageriet så ville testa hemma.

      Radera
  2. Vad de ser fina ut, säkert goda!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack,ja de var urgoda verkligen.

      Radera
  3. Vilka goda bullar och vad fina dom är!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack,blev själv nöjd med dem :D

      Radera
  4. Ditt bröd ser alltid så gott ut :) Tänkte jag skulle testa detta receptet ikväll!! Ha en fortsatt trevlig dag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. hehehe,a du veronica vi verkar ha samma smak när de gäller bröd.Åh va kul,hoppas ni gillar de lika mycket som vi gjorde :D

      Radera
  5. Mums vad gott och vilka fina! :-) Önskar att jag också hade en bakmaskin! :-)
    Ha en trevlig kväll! Kram Carro

    SvaraRadera
  6. Dessa ser ju jätte goda ut! Har aldrig hört om Manitoba cream, spännande!

    SvaraRadera
  7. Manitoba cream har jag hört men inte själv bakat med ännu. Spännande, ser fina ut!

    SvaraRadera
  8. Ser gott ut! Manitoba ger en bra kick i brödet tycker jag. Snygg form.

    SvaraRadera
  9. hur länge i ugnen ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. oj då de hade ja missat.beroende på ugnen men ca 10min.

      Radera