14 okt. 2012

Chocolate cake with ultimate chocolate frosting

I går fick vi besök från Jönköping och då passade jag på att baka och varför inte slå till med en tårta.
Den här tårtan var endast 15cm i diameter och 15cm hög.
Chokladtårtbotten,mjölkchokladmousse,hackad mjölkchoklad,hallonmousse,hallonsylt och
ultimate chocolate frosting,toppade med färska hallon .Riktig mäktig tårta med andra ord så ni som älskar choklad och choklad då  är detta nåt för er och för er som inte gillar choklad får titta bort nu annars lär ni bli sugna.


 
 




  
Chokladtårtbotten 15cm i diameters form
180 g vetemjöl
50g kakao (rödbrun)
3/4tsk bikarbonat
1/2tsk salt
113g osaltat smör
290g strösocker
1tsk vaniljextrakt
2stora rumstemp ägg
235g rumstemp mjölk
Receptet är Oholy`s sweet

Ultimate chocolate frosting:
9dl florsocker
2dl kakao rödbrun annars 2.5dl kakao
180g osaltat mjukt smör
1.25dl mjölk
3tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
Receptet är Martha Stewart

Mjölkchokladmousse:
3dl grädde
200g mjölkchoklad
1halv gelatinblad

Hallonmousse recept hittar du här
Gör så här:
1.Värm ugn till 175g.Sikta de torra i en skål.
2.Vispa smöret krämigt.Tillsätt sockret och vispa i ytterligare 5min.
3.Vispa sen ner 1ägg i taget,vispa mellan varje ägg.Rör ned mjölblandningen med en slev i
    tre omgångar,varvat med mjölken.Börja och sluta med mjölen.
4.Smöra en 15cm i diameters form och häll i smeten och grädda mitten i ugnen i ca 40-50min.
5.Vispa smöret krämigt till frostingen och sen sikta i kakao,florsocker och häll i resterande och vispa
   så de blir jämnt.
6.Lägg halva gelatinbladet i blött.
7.Hacka mjölkchokladen och häll i en kastrull med grädde och rör om på svag värme.Får inte koka.
8.När chokladen smält ihop med grädden,ta bort från värmen och lägg i den urkramade gelatinbladet
   och rör om så det inte blir klumpar.
9.Ställ in i kyl till dagen efter eller 6 timmar i kyl och vispa sedan tills den blir krämig.
10.Jag lägger plastfolie i formen och sen lägger jag tårtbotten,mousse,tårtbotten,mousse och
     gör så till så många lager jag vill ha,i detta fall fyra.
11.Sen låter jag tårtan gotta till sig en dag och sen spacklar jag med frostingen ett lager och sen
    ställer jag den i kylen för att spackla ett lager till.Jag spritsade även kanterna med frosting och
    toppade med hallon.


Kram

14 kommentarer:

  1. Sweeeet Loooord!!!

    Så gott det ser ut!

    SvaraRadera
  2. Ohh jag vill ha en stor bit..NU! Så läcker!

    SvaraRadera
  3. Vilken häftig tårta! Kul att den är lika bred som hög!

    SvaraRadera
  4. Åh, en tårta för chokladälskaren :)

    SvaraRadera
  5. Men guuuud vilken chokladtårta!!! Påminner mig om dom jag åt i USA!!!

    SvaraRadera
  6. Jag kanske skulle ha tittat bort, för gud va sugen jag blev! Vill ha nu! =)

    SvaraRadera
  7. Vilken dröm för en chokladälskare som jag är, mums! Skulle jag inte tacka nej till nu faktiskt, så tack för att skickar mig en bit.

    Kram

    SvaraRadera
  8. Mums! Skulle nästan kunna dö för choklad! :)

    SvaraRadera
  9. Hallon och choklad är en sån god kombination! Ser otroligt gott ut! Du skriver om "rödbrun" kakao. Vad är det? Finns det att köpa i "vanlig" affär?

    SvaraRadera
  10. men guuud vad god den såg ut!! =) Jepp de stämmer de, har gjort fluff på marabous apelsinkrokant :) Låter bara lite finare med mousse än fluff ;)

    SvaraRadera
  11. Åh, vad god den ser ut!!!

    Kram/M

    SvaraRadera