16 juli 2012

Whoopie pies

Jag kommer ihåg att jag skrev ett inlägg om whoopie pies på bloggen och då hade inte trenden kommit till Sverige än,året var 2010 men nu tror jag alla vet vad en whoopie pies är för någonting.
Om inte är de 2 mjuka kakor som man brer på en mjuk fyllning och sen kan man go crazy med strössel,choklad,doppa,ringla ja väldigt mycket går och göra med dessa.
Min favorit är absolut choklad whoopies med marshmallowfluff frosting.Det är mumma verkligen.
Skulle inte säga nej till glass mellan oxå,det är grejer det.Sista bilden visar ja en mellanstor whoopie,sen mellan och sist mini whoopies lika stora som en femkrona.Använt mig av Macaronmattan då jag gjorde dessa.Macaronmattan kommer ifrån Creative design ab






Ingredienser:
100g osaltat smör
1 1/4dl socker
1ägg
3dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
2.5msk kakao
1 1/4dl mjölk
1 nypa salt

Fyllning:
50g osaltat smör
0.5tsk vaniljextrakt
4-5 rågade msk marshmallowfluff i burk
50g florsocker

Gör så här:
1.Vispa smör och socker fluffigt.Tillsätt de rumsvarma ägget och vispa en stund till.
2.Sikta alla torra ingredienserna i en bunke.Tillsätt i smeten och rör om med en slev/slickepott varvat
    med mjölken.Börja och sluta med mjölen.
3.Grädda på 175g i ca 7-10min beror på vilken storlek du gör på dina.
4.Fyllning:Vispa smöret i ca 5min,tillsätt vaniljextrakt och vispa lite till.Lägg i sedan marshmallow
   fluff och sist sikta i florsockret.
5.När whoopiesen har svalnat kan du fylla en spritspåse med en liten tyll om du vill ha mönster och
   sedan spritsa på ena kakan och sen lägger du en kaka över så har du fått en whoopie pie.
6.Nu kan du doppa fyllningen i strössel eller om du vill ha dem som de är.



Kram

6 kommentarer:

  1. Ja nu vet de flesta vad whoopisar är... så gott det är. Med glass till låter ännu godare, mums!

    SvaraRadera
  2. Ser så goda ut, receptet sparade, nu är det bara att hitta tid att baka de.

    Tack Simone för att du delar med dig så goda och fantastiska recept.

    SvaraRadera
  3. Whoopis är verkligen perfekta små bakverk - inte så svåra och sååå goda :) Dina såg så goda och fina ut med de olika strösselsorterna!!

    SvaraRadera