7 mars 2012

Franskbröds längd

Det här brödet bakades i går här hemma hos mig och gu vad snabbt det gick,sånt gillar jag.
Perfekt bröd om man ska bjuda på middag hos sig, för detta brödet kan man t.om göra när man har gästerna hemma hos sig.30minuter så har man färdigt bröd, ja middagen lär ju inte hinna bli färdig innan brödet.Det här brödet blev så saftig,mjukt och härlig skorpa uppepå exakt som jag vill ha mitt bröd och smaken a mmmmmmmmmm säger jag om det här brödet.
Receptet hittade jag hos Mia men ändrat om lite,vill du se orginalet klicka Här








Ingredienser:
50g jäst
1dl mjölk
75g smör
1ägg+1ägg till pensling
3dl vetemjöl
2.5dl durumvetemjöl
0.5tsk salt
2msk socker
vallmofrö

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 225 grader.Smält smöret och låt svalna till rumstemperatur.
2.Blanda jäst och mjölk i en skål.Rör i ägget,smälta smöret,sockret och mjölet.
3.Arbeta ihop degen.Kavla ut degen till ca längden på plåten som tillhör ugnen och
   20 cm bred.
4.Pensla degen med uppvispat ägg.Vik degen två gånger på längden,först ena kanten in mot
   mitten och sedan andra som en flik över.
5.Lägg längden på en plåt med bakplåtspapper.Pensla degen igen med ägg och stö över
   vallmofrön,jag använde både vita och blåa men använd de du gillar.
6.Låt jäsa utan bakduk i 20minuter.Grädda i mitten av ugnen i ca 10minuter.Ovansidan
   ska vara gyllenbrun.

Kram

11 kommentarer:

  1. Ja, ser verkligen jättegott ut! Ljummet bröd med smör och ost, mmmm.

    Kram Malin

    Recept fixat till kronjäst, tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Vallmofrö är ju otroligt gott på bröd:) Hembakat ska det vara, själv åt jag alldeles nyss frukost med hembakat morotsbröd:)

    SvaraRadera
  3. Åh va gott det såg ut - nybakt och lite varm med smör, ost och marmelad :) MUMS !!

    SvaraRadera
  4. Har en tävling hos mig där man kan vinna ett ex av boken "Dekorera cupcakes, kakor & tårtor". Kanske något för dig? http://autumnleaf.blogg.se/2012/march/tavling.html

    SvaraRadera
  5. Gott bröd och med vallmofrön på som jag gillar så mycket

    SvaraRadera
  6. Malins diner-De var så lite så,kul att du testat de här brödet med.
    Ann-sofi-visst är det,maken påpekade dock att ja la för mycket,heheheheh
    Fröken M-a de är fest i gommen då,verkligen mums
    Linda-jättefin bok,tack för erbjudandet
    Vardaxlyx-ja ett måste pröva på

    SvaraRadera
  7. pralin från matmedmera-håller med dig,så gott med vallmo

    SvaraRadera
  8. Ser underbart gott ut, måste pröva :-) Vad fint du fått det, ser ut som proffsbröd :-)

    kram!

    SvaraRadera
  9. Mums så gott, ska jag testa att baka framöver :)

    PS, Tack för ditt tips om jäskorgen. Fick den i veckan kram!

    SvaraRadera
  10. Så gott det ser ut!!

    Och ja jäskorgar är ljuvliga ;-)

    SvaraRadera