10 mars 2012

Fransk Apelsinkaka

I dag ville jag lyxa till det med en apelsinkaka och då jag fastnat för franska bakverk så var jag tvungen och testa den franska versionen.
Lite fler moment än den vanliga men vill man ha de lilla extra så tror jag nog alla satsar på de goda framför de bekvämaste, i alla fall gör jag det.
Den här kakan firar vi här hemma hos oss för att i dag kommer jag upp till hela 200 000 besökare och det tycker jag är så roligt och tackar alla var och en av er som besöker mig och förgyller min dag med era goa kommentarer.Det värmer ända in i själen,och tack alla mina samarbetspartner.
När jag ändå passar på så vill jag berätta att jag fått praktik på bagarboden,så det är jag jätteglad och tacksam för.Äntligen får jag in en fot i det underbara konditor yrke,och mer kommer de bli men
dem nyheterna väntar jag lite med.Nyfikna?
Underbara tårtspaden är märket av magisso och den är absolut min favorit,klicka dig vidare till  Magisso




Ingredienser:
4ägg
2dl socker
1 apelsin
1 1/4dl vetemjöl
6msk potatismjöl
1/2tsk bakpulver
75g smält smör
50g mandelspån
2 1/3 dl nypressad apelsinsaft
saften av 1 citron
1msk socker
2msk florsocker

Gör så här:
1.Separera äggulorna från vitorna,och vispa gulorna med sockret pösigt.
2.Skölj apelsinen ordentligt,riv skalet och blanda med mjöl,potatismjöl och bakpulver.
3.Rör ned alltsammans i smeten.Tillsätt de ljumma smöret.
4.Vispa vitorna till hårt skum och vänd det sist i smeten.
5.Värm ugnen till 180grader.Smörj formens botten,klipp ut en rundel i bakplåtspapper och lägg i
   botten.Smörj pappret och strö över mandelspån.
6.Häll smeten i en 25cm diameters form och grädda i nedersta falsen i ca 30minuter eller tills
   kakan är torr.
7.Sila apelsinsaften,blanda med citronsaft och socker och värm tills sockret smälter.
8.Stjälp upp kakan och drag av pappret.Gör små hål i kakan med en tandpetare och häll över
   den varma fruktsaften.
9.Låt kakan gotta till sig och när den svalnat kan du sikta över florsocker innan den ska serveras.


Kram

12 kommentarer:

  1. Vad roligt med så många besökare och vad roligt att du fått praktikplats på ett bageri/konditori..
    Apelsinkakan låter jättegod. Och vilken häftig "kakskärare"!!

    SvaraRadera
  2. Grattis till din dubbla seger:) Praktik och massa härliga besökare:) Kakan låter god och vilken fräsig tårtspade eller vad det nu är:)

    SvaraRadera
  3. Grattis till så många besökare, det är du värd och även ett stort grattis till parktik platsen :-), är jätte glad för din skull. Franska bakverk man kanske skulle testa, åker ju till paris om 6 veckor :-)

    SvaraRadera
  4. Roligt med praktiken, lycka till! Kakan låter god!

    SvaraRadera
  5. Grattis till 200 000 :D

    Apeslinkakan låter fantastiskt god. Använder Apelsiner i bakning är något som jag gör alldeles för sällan. Skräpning :D

    SvaraRadera
  6. Låter saftig och god!

    Grattis till dig!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  7. Grattis till så många besökare, det är du verkligen värd fina du! :) Nyfiken, hur länge har du bloggat?
    Kul även med praktikplatsen!
    Apelsin är gott, gjorde en kaka med choklad- och apelsin i helgen :)

    SvaraRadera
  8. Apelsinkaka har jag nog faktiskt aldrig gjort. Men det låter riktigt smaskens, kan tänka mig att den är saftig och god!

    SvaraRadera
  9. Så kul med praktikplatsen, grattis!

    SvaraRadera
  10. Tina-ja otroligt de kunde ja aldrig tro då i början fick man ju bara 10 tal och nu 100tal.Visst är den läcker,storfavorit här och använder den till alla tårtor,den är ju snygg oxå.
    Ann-sofi -tack tack.supercool
    Anna-Tusen tack,a såååå avis på er,men ni kommer ha så kul.Nä bättre och äta riktiga varan,de är ju paris min drömstad.nån gång måste ja dit.
    Hovkonditorn-tack.
    Helena Ljunggren-Tack gumman.ska ja va ärlig så har ja nyligen hittat apelsin i bakning och nu kan jag inte sluta,lite beroende framkallande dock.
    Malin`s diner-tack så mycket.
    Vardsxlyx-de är verkligen supergott,testa vet ja
    Amy`s piece of cake-Tack så mycket,va kul och höra.
    Jag startade 25 Juni 2010 så snart har jag hållt på i 2 år.
    Helena-Faktiskt första gången för mig,och går ju superbra och ha som tårtbotten.
    Mårtenssons kök-Tack snälla

    SvaraRadera
  11. Oh vad gott det låter! Apelsinkaka har jag inte ätit någon gång men däremot apelsinmuffins. Yum!
    Grattis till besökarna och till praktiken! Så roligt för dig!

    SvaraRadera