4 feb. 2012

Små söta mini maräng strössel

För några dagar sedan  spritsade jag så många maränger att jag fick armvärk.Fick ett par plåtar  med maränger.Receptet kommer från Jan Hedhs bok 277  sorters kakor, och dessa maränger blir så där spröda som går sönder lätt i munnen och inte alls sega.Dessa blev verkligen supergoda.Passar perfekt och ha över glassen,kladdkakan ja you name it.



Ingredienser:
200g äggvita ( 7st)
2tsk citronsaft
100+100 g socker
200g florsocker
Valfri pastafärg

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 100grader.Vispa de kylskåps kalla äggvitorna och citronsaft tills skummet 
   börjar  lyfta i rostfri skål.
2.Strö i 100g socker och vispa med stora tag.Strö i resten av sockret under vispning.
3.Öka till full hastighet och vispa tills de blir fast marängskum.
4.Sikta florsockret och vänd ner det i marängskummet med hjälp av en slickepott.
5.Vill du färga marängsmeten så kan du lägga i olika skålar och färga med liten klick
   pastafärg i valfria färger.Jag valde vit,rosa och blå.
6.Lägg bakplåtspapper på plåtarna och börja spritsa små små maräng toppar.Kolla bild
   nedantil så ser du hur smått de ska vara.
7.Grädda i ugnen tills de blivit torra,min spis tog det 20minuter och så blev det så där
    spröda  och torra maränger.
   Tips:Vill du går detta recept lika bra och göra normal stora maränger,då får de vara 90minuter
    i ugnen.

Kram

17 kommentarer:

  1. Så duktigt av dig att spritsa minimaränger! Väldigt söta!

    SvaraRadera
  2. Herregud, vilket jobb! Supersöta och fina som socker.

    Kram och ha en underbar lördagskväll

    /Malin

    SvaraRadera
  3. Jättesöta! Att du orkar spritsa så smått, duktigt :)

    SvaraRadera
  4. Hihi, jag gissar att du har maränger så det räcker ett bra tag ;-) Fina är de dessutom!

    SvaraRadera
  5. Oj! Vilket jobb. Men så gott att ha till olika desserter!

    SvaraRadera
  6. Men jösses människa, vilket jobb du gjort! Kul grej! =D

    SvaraRadera
  7. Supersöta!!!! Brukar dock köpa mina färdiga, känns lite enklare ;-) Fast nån gång kanske man får ta och testa.

    SvaraRadera
  8. Vilka söta, förstår att du fick ont i armarna av att spritsa alla. Jätte bra idé att göra många så att man har ett lager :-)

    /Anna

    SvaraRadera
  9. Oj vilka små söta! Snyggt att ha i glasburkar i köket de där små färgklickarna! Underbart tips:)

    SvaraRadera
  10. Så himla fin och vilken roligt idé. Men vilket jobb!

    SvaraRadera
  11. Vilka små sötnosar =) Jättebra tips! Ny Ib Laursen-tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)

    SvaraRadera
  12. Ibland får man synda ändå tycker jag så bara att baka ;) Annars finns det säkert någon annan du kan överraska dem med.

    SvaraRadera
  13. Så söta!
    Jag har bytt blogg så du vet :) Hoppas du följer mej i min nya med :)
    kram (bullmamman)

    SvaraRadera
  14. Hovkonditorn-Tack,a super söta
    Malin`s diner-a de tog ett par timmar med allt och i ugnen.
    Amy`s piece of cake-hade ingen aning att de skulle ta sån tid.
    Bakfnatt-Hahhah a verkligen.Tack
    Remsan-visst är det.
    Bakakuten-a ibland I go crazy
    Louise-a de kanske är värt och köpa men aldrig sett här mini,så då får man spritsa själv.
    Anna-a skafferiet är fyllt med maränger.
    Ann-sofi matsafari-exakt så har jag lagt dom i söta burkar,skulle dem vara framme i köket skulle sonen gått på dem så de ligger gömda.
    Mårtenssons kök-verkligen men ändå värt det.
    Coquina-tack tack
    Vardaxlyx-tack
    Goda frestelser-A jo maken får nu en massa istället för mig.
    Sara-Tack.

    SvaraRadera
  15. ÅH! Vilket jobb med dess småttingar, men blir faktiskt rätt sugen på att göra samma sak till pojkens födelsedagskalas, perfekt att färga och sätta som godis i en burk på dessertbordet! Så sött!

    SvaraRadera
  16. Simone-tårtparadiset-a faktiskt,men de var så värt det,fick många komplimanger.ja de tycker ja,dem är ju perfekt och ha till de mesta så är de supersött på dessertbord.
    Tackar så mycket

    SvaraRadera