1/3 paket jäst (à50g)
2dl kallt vatten
1msk olivolja
1 tsk salt
1dl grovt rågmjöl
4 1/2 dl vetemjöl special
Gör så här:
1.Smula jästen i en bunke.Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, rågmjöl och vetemjöl.2. Arbeta till en smidig deg för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Ta upp degen
på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 10 bitar .
3. Forma dem till runda, släta bullar som läggs på bakpappersklädd plåt.
4.Täck plåten med en bakduk och ställ i kylskåpet över natten.På morgonen sätt ugnen på 250°C.
5.Ta fram plåten och låt den stå framme medan ugnen värms. Pensla bullarna med kallt vatten och
strö över vallomfrö eller det du har hemma.
6.Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler och njut.
Kram
Mums så gott! Köper man vallmofrön i vanliga matbutiker? Har inte sett dom där...
SvaraRaderaSå gott med nybakat på morgonen och dina frallor är fina!
SvaraRaderaDet är så smidigt när brödet kan jäsa under natten. Finns ju inget bättre än nybakta frallor till frukost :)
SvaraRaderaAmy`s piece of cake-Ja det finns nog överallt,jag köpte från citygross.Finns där kryddorna är.
SvaraRaderaHovkonditorn-A det blir ju bästa frukosten och så doftar det så ljuvligt.Tack så mycket
Veronica-Visst är det,håller verkligen med.
Älskar sånt som underlättar och att de är supergott gör ju bara så att man fastnat för dessa godingar.
Jag älskar kalljästa bröd som kan jäsa över natten! Det finns ju inget godare än färska mackor till frukost! :-) Måste testa ditt recept någon gång. De ser jättegoda och fina ut. :-) Kram Carro
SvaraRaderaKalljästa frallor!! Omnomnom, gud så gott! :)
SvaraRaderaCarro-Visst är det.Håller fullständigt med dig.så goda att man vill ha varma mackor varje dag,om man ändå orkade det'LER'Absolut hör av dig sen vad du tyckte om de.Tack tack
SvaraRaderaBakspecialisten-Exakt,precis så låter jag då jag tar en tugga av dem.hehehe