11 jan. 2012

Mexikanska tortillas

I går åt vi en supergod högrevsoppa och då jag gör soppa så kan jag inte låta bli att göra
hemmagjorda tunnbröd.Den här gången testade jag på mexikanska tortillas som är känt
för dess tunna bröd.


Ingredienser:
05dl vatten
5dl vetemjöl special
2dl matlagningsyoghurt
2msk olivolja
1tsk salt
1/4 jäst

Gör så här:
1.Smula sönder jästen och häll över vatten tills jästen löser sig.Tillsätt olja,salt och yoghurt.
2.Sist i vetemjöl och knåda eller om du har en assistent så är det ännu bättre.Låt maskinen
   jobba då ca 10minuter.
3.Låt degen vila i ca 20-30minuter.
4.Dela degen sedan i 12 bitar och rulla dem runda, låt dessa ligga och vila några minuter.
5.Kavla ut varje bulle 15 cm i diameter.
6.Lägg bröden i en lagom het stekpanna och bryn dem ett par minuter på varje sida.
7.Slå in bröden i en bakduk när de är färdiga, då de snabbt annars blir torra.
Tips:Dessa måste ätas nästan direkt annars blir dem väldigt torra och inte alls så goda sen.

Kram

8 kommentarer:

  1. Ser ju fantastisk gott ut! Du är ju bara såå grym =)
    Kramkram

    SvaraRadera
  2. Amy`s piece of cake-a mums filibaba gott
    Vardaxlyx-Tack gumman.du är för go.
    Bek-:D Tack

    SvaraRadera
  3. Hemmagjorda tortillas är det bästa! Ljumma och lite sega....mums!

    SvaraRadera
  4. Så gott med hemmagjorda, nog dags att göra det snart igen :-)

    SvaraRadera
  5. Helena Ljunggren-faktiskt första gången för min del men de får tummen upp,dock får man va snabb och äta dessa innan de blir torra.
    Cupcakesfluffan-a verkligen hemmagjort är alltid godast och så vet man vad man har använt för råvaror så heja för Hemmabakat

    SvaraRadera
  6. Så mycket gott du har gjort de senaste dagarna. Kul att prova göra egna tortillas, det måste vi ju testa.
    Ha en riktigt bra vecka.

    SvaraRadera