3 dec. 2011

Trillingnöts godis

Jag bara älskar Alladin asken som man köper varje år, men dem goda går alltid slut först, och jag pratar om
trillingnöts pralinen.Varför inte göra hemmagjorda, de är superenkla att göra och så goda.Jag såg receptet i
coop tidningen.Behöver bara två ingredienser och så får man lyckade julgodis.





Ingredienser:
75g hasselnötter
150g mjölkchoklad(marabou)
Gör så här:
1.Sätt på ugnen på 200grader.
2.Rosta nötterna i ugn tills de fått färg,knappt tio minuter.Gnugga
   av skalen,med hjälp av en handduk.
3.Bryt chokladen i bitar.Smält chokladen i en kastrull över vattenbad
   eller i mikron.Rör om då och då så de inte bränns vid i mikron då.
4.Blanda ner nötterna i chokladen och rör om noga.
5.Lägg nötterna 3 och 3 på bakplåtspapper.(Använd en matsked att ta
   upp nötterna med.)Låt stå svalt tills nötterna stelnat.
6.Smält resterande choklad och ringla chokladen över nötterna.Jag använde
   decopen för ett finare resultat.
7.Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock.


Kram

3 kommentarer:

  1. Mums! Det låter ju jättegott...men tyvärr tål jag inga nötter. Men jag kan ju alltid testa att göra sånna och ge dem till någon;)

    SvaraRadera
  2. kakmonsterna-åh va synd,dem var verkligen jättegoda.men absolut,ja gav själv bort i present,la i cellofanpåse och ett rött band runt om,superfint och uppskattat.

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig blogg du har! Här kan man absolut få inspiration, dessa t ex måste jag testa... :)

    SvaraRadera