27 dec. 2011

Kanelhjärtan

De här är faktiskt första gången jag gör kakor med mördeg som grund,
och de blev så där spröda och jättegoda verkligen.Dessa tog jag med mig till kyrkan,
då  alla brukar ta med sig något på Juldagen och efter ceremonin  så sitter man och fikar
tillsammans.Dessa b.la hamnade hos prästens bord, för de sa att de var så fina och sånt
blir man glad att höra.


Ingredienser:
200g smör
4dl vetemjöl
3/4dl socker
1ägg
1/2msk kallt vatten
Garnering:
1msk kanel
1msk strösocker

Gör så här:
1.Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och socker.
2.Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen går
   ihop.Knåda inte.
3.Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30minuter.
4.Kavla ut den tills den är knappt 1/2cm tjock.Ta ut hjärtan med en kakmått,
   t.ex till pepparkakorna.
5.Vänd kakorna i en kanel och sockerblandning,om de inte fastnar så går
    de lika bra att pensla med lite vatten och sedan strö på.
6.Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175-200grader i ca 10-12minuter.

Tårtbrickan kommer från Siluett

Kram

3 kommentarer:

  1. Härligt befriande från alla pepparkakorna:)
    Och din jultårta i inlägget tidigare, så himla fin den är!

    God fortsättning till dej.

    SvaraRadera
  2. Låter så gott Smulan, de ser också finfina ut! :) God fortsättning!

    SvaraRadera
  3. Mårtenssons kök-Åh tack så jättemycket,kul och höra.Detsamma och Gott Nytt År
    Amy`s piece of cake-A dem är supergoa.tack tack
    Detsamma gumman

    SvaraRadera