11 nov. 2011

Nötiga Pecankakor

I dag blev det bakdag,där jag hann baka bröd,2 sorters kakor.Men vi börjar med de här receptet.
Så är du en nöt och choklad älskare så lär du älska dessa.Dem blev lite sega,så som kakor ska vara,och med hackade pecannötter i och choklad så kan de inte gå fel.Går utmärkt om man vill utesluta chokladen,för de var något ja la i extra.


Ingredienser:
150g rumstempererat,osaltat smör
1 3/4dl strösocker
3 3/4dl vetemjöl
1-2msk mjölk
1/2tsk vaniljsocker
280g pecannötter
Choklad

Gör så här:
1.Värm ugnen till 190grader.Lägg bakplåtspapper på två plåtar.Vispa smör och socker vitt och poröst i
    en stor bunke.Rör i mjöl och blanda till en jämn deg.Tillsätt 1msk mjölk och vaniljsocker.
2.Häll i mer mjölk om degen är för hård.
3.Lägg undan 20 halva pecannötter.Hacka resten av dem och knåda in hacket i degen.Dela degen i
   20 bitar och rulla varje bit till en kula.
4.Lägg 10 kulor på varje plåt,dock inte för tätt.Tryck ihop kulorna så att de blir 1cm höga,och tryck
   sedan in en halv pecannöt i mitten av varje kaka.Grädda i 10-15minuter.Låt svalna på plåtarna.
Receptet kommer från 1001 cupcakes,kakor och andra förföriska frestelser

Kram

8 kommentarer:

  1. Gott! Liknar mina Daimcookies lite :)

    SvaraRadera
  2. Smarrigt och pecannötter är aldrig fel!

    SvaraRadera
  3. Klara-jasså,lägger du daim bitar i stället då eller.vet inte varför men är inte så förtjust i daim.kalla mig crazy,mer för bounty.
    Amy`s piece of cake-a pecannötter är lite lyxigare och därmed godare.

    SvaraRadera
  4. Ser hur gott ut som helst hihi! Önskar dig en kan trevlig fredag!

    SvaraRadera
  5. Chokladen får gärna vara kvar. Kan man aldrig få för mycket av:)

    SvaraRadera
  6. Vardagslyx-visst ser de smarriga ut,vi äter ju först med ögat,önskar dig detsamma :D
    Tina-de var supergoda,men alla kakor med nötter och choklad brukar gå hem hos mig
    Sofie-Håller med dig,blir så mycket godare då.
    a lätt att man blir beroende av

    SvaraRadera