27 nov. 2011

Godaste risgrynsgröten

I dag är det 1 advent,och då ska man tända ett ljus,och fika och ha det mysigt.För oss startade dagen med
en underbar god och krämig risgrynsgröt.Vissa äter den varm och vi äter den kall.De blir godast att göra dagen innan.Att stör på sedan kokos och kanel blir toppen över isberget.




Ingredienser:
2,5dl risgrynsgröt
5dl vatten
1,5 l röd mjölk
3dl vispgrädde
Halv vaniljstång
8msk strösocker
Kokos
Kanel

Gör så här:
1.Lägg grötris + vatten i en kastrull och koka upp tills nästan vattnet avdunstat.Häll i mjölken och vispgrädde,
   strösocker och skrapa ur vaniljstången och lägg även vaniljstången i.Rör om.
2.Ha på medelvärme och låt koka tills du ser att de börjar tjockna till,och sedan om du vill ha den inte så
   tjock så är de bara att tillsätta mjölk.Sedan då den fått koka mellan 30-45min så är den färdig och sedan
    är det bara att hälla över i djupa skålar,och låta svalna en aning för att sedan strö på kokos och kanel.
3.Har du kanelstång hemma går det bra att riva över gröten.Blir jättegott gå.In i kylen och låt stå tills dagen
   efter.Avnjut med nån kaka till.

Önskar er en trevlig 1 advent

8 kommentarer:

  1. Mums vad gott med tomtegröt!

    Ha en fin första advent!

    SvaraRadera
  2. Annica-Visst är de,perfekt start på dagen

    SvaraRadera
  3. Önskar dig en trevlig advent!
    Kramkram

    SvaraRadera
  4. vardaxlyx-Tack,önskar dig detsamma,Kram

    SvaraRadera
  5. Hemmagjord risgrynsgröt är godast :)

    Trevlig Tisdag

    / jenny

    SvaraRadera
  6. Jag såg att du vann tävlingen om assistenten va? GRATTIS! :D

    SvaraRadera
  7. Mmm, risgrynsgröt är ju så gott och ditt recept vill jag pröva med grädde i och kokos på :)

    SvaraRadera
  8. Jennys matblogg-håller med dig,mums
    Ingrid-Tack så mycket :D
    Sandra drömkaka-a ja kan inte äta risgrynsgröt utan grädde,så himla gott och ja de är beroendeframkallande.Har man testat med grädde så kan ja lova att man inte går tillbaka sen.

    SvaraRadera