6 okt. 2011

Churros

I dag har jag gjort churros,blev så sugen då jag såg det på tv.
Churros är ett hemmagjort godis som härstämmer från Spanien.Väldigt lätt att göra och de är luftiga,knapriga och goda.Doppa med choklad så förhöjer du smaken och man kan lätt äta några stycken.Dessa är bäst att äta omgående,då de annars mjuknar efter en stund.Färskt är alltid godast.





Ingredienser:
3dl vatten
2msk smör
1tsk socker
1tsk salt
2.5dl vetemjöl
2ägg

Gör så här:
1.Koka upp vatten,salt,socker och smör.Rör i mjölet,helst ska man ha siktat det.
2.Rör tills degen släpper från kanterna.Vispa i äggen,en i taget.När de är klart så lägger
du smeten i en kaksprits eller spritspåse.Häll rapsolja i en kastrull och låt de bli varmt
och spritsa i direkt.Är smeten för tjock kan du tunna ut med lite vatten.
3.När de fått gyllenbrun färg ta upp dem och lägg dem på ett hushållspapper så oljan droppar
till pappret.De ska rullas i socker blandat med kanel.Sedan kan man om man vill lyxa till
det med att värma choklad och doppa churrosen.


8 kommentarer:

  1. mmm, churros är ju jättegott, varför har jag aldrig provat att göra dem själv? Och med choklad - YUM1 <3

    SvaraRadera
  2. Hovkonditorn-visst är dem,yummi
    Alexandra-Det var faktiskt min första gång,och går ju superfort att göra.Gjorde dessa efter maten och gick nog 15min så var jag klar med allt.

    SvaraRadera
  3. åhh det lät verkligen gott!

    SvaraRadera
  4. Det ser makalöst gott ut!

    SvaraRadera
  5. Ingrid-Visst gör det,och snabbt går det som attans.pröva vet jag
    Cupcakesfluffan-och det var verkligen tokgott
    Emma-Åh tackar,det var smaskens,man fick trycka i några snabbt innan de hann mjukna*LER*

    SvaraRadera