14 sep. 2011

Mangomousse

I helgen åt vi tårta,och jag fyllde den med jordgubbsmousse och mangomousse.
Så tänkte dela med mig av receptet.Mango är en härlig,exotisk frukt och den är så saftig och härligt gul.Smaken tar en till nästan till Karibien.




Ingredienser:
1-2 mogna mango 300g
4 gelatinblad
100g socker
3dl vispgrädde

Gör så här:
1.Blötlägg gelatinbladen i minst 5minuter.
2.Skala mangon och ta bort fröet.Mixa mangon fint tills det blir en pure.Sila mangopuren i
en sil.Jag tog 125g av sempers mangopure och resten färsk mango.Blanda ihop.Går bra och ta
utan sempers mangopure och köra med endast färska mangon.
3.Häll socker i mangopuren och rör om.Smaka av,kan behövas lägga mer socker beror på hur sött du
vill ha moussen.Lägg 1 dl av mangopuren och lägg i en liten kastrull
och värm upp.Tillsätt gelatinet tills det smälter samman.Rör sedan det ner i resten av
mangopuren.
4.Vispa grädden och tillsätt det i den avsvalnade mangopuren.Ställ in i kyl 1 timme.


Kram

6 kommentarer:

  1. Åh va gott det låter med mangomousse!
    Det måste jag testa att ha i en tårta eftersom min sambo älskar mango :)

    SvaraRadera
  2. Veronica-min man älskar också mango,ett tips är att ha en fyllning som inte tar över smaken.Jag hade jordgubbmousse och de skulle jag inte välja nästa gång fast jordgubbsmoussen är jättegod.
    tog över smaken.ja skulle ha valt vaniljmousse som är supergott till allt

    SvaraRadera
  3. Ser super gott ut!Blir säker jätte gott i en tårta.

    SvaraRadera
  4. Emma-Ja absolut.Gillar man mango så lär man gilla denna moussen.Går självklart att äta bara så i en liten skål.

    SvaraRadera
  5. ssåg ut som värsta degklumpen på tårtfatet.. Men kan verkligen tänka mig att den va god!
    stirra och dregla ett tag kanske :P

    SvaraRadera
  6. L.sjoeblom-Ja denna mousse blev tjock och krämig och den blir så av allt gelatin.men smaken är ju så värt de.och de går ändå ner.man kan minska på gelatin för en lösare konsistens.

    SvaraRadera