2 aug. 2011

Lakritsås

Den här underbara saltlakrits såsen är så god.Älskar du lakrits så måste du pröva.Den är lätt att göra och ännu lättare att äta.
Den är lagom krämig och vill du ha rinnigare konsistens så är det bara att värma upp den.
Passar perfekt till glass men även andra bakverk.Skulle kunna tänka mig att de skulle vara supergott i macarons.

Ingredienser:
2st lakritskäck
0.5dl rörsocker sirap(cane syrup)
0.5dl socker
1 1/4dl grädde
Gör så här:
1.Häll grädde,socker och sirap i en liten kastrull.Rör om så allt blandas ihop.
2.Hacka lakritsen i mindre bitar och rör ner dem i såsen.
3.Vispa med handvisp tills såsen tjocknar.Tar ca 10min.
4.Sedan om du ska inte använda såsen direkt så håller den sig 1vecka i kylen.

Kram

6 kommentarer:

  1. Hej
    Jag har fått vinst om Kusmi te,tack så mycket!!Det ska jag bli njöd med det.

    kram
    Lili

    SvaraRadera
  2. Lili-Vad kul att höra.Det var så lite.Hoppas det smakar.

    SvaraRadera
  3. Mm...låter gott! Jag älskar lakrits!

    SvaraRadera
  4. mm de var supergott,du måste testa.Älskar också lakritzzzz

    SvaraRadera
  5. Hm, hur blir det saltlakrits av käck? Letar febrilt efter saltlakritssås på nätet men det mesta verkar bli sötlakrits. Tips? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte de smakade lakrits,men vill du ha mer av de salta så skulle ja nog ta en nypa salt och tillsätta eller använda ditt favorit lakrits godis och försöka hacka i mindre bitar och få de smält.käck smälter ganska lätt så därför använde ja det.lycka till

      Radera