10 aug. 2011

Godaste Blåbärspajen

Den här pajen knäcker verkligen vanlig smulpaj.Så mycket godare med pajskal under och med smuldeg över.Och sedan om man vill äta med vaniljsås eller en skopa vaniljglass så funkar det med.Men den här pajen går lika bra att äta som den är.Godast blir det om den äts ljummen.
Dessa underbara silikonformarna är från Lekuè och är lätta att använda och lätt att ta ur formen.




Ingredienser:
Pajskal
3dl vetemjöl
3msk socker
100g smör
1ägg
Fyllning
200g blåbär
1msk socker
Smuldeg
3dl vetemjöl
1 dl havregryn
150g smör
1dl socker
1ägg
0.5dl flagad mandel

Gör så här:
1.Blanda ingredienserna till pajskalet (gärna i matberedare)men går lika bra utan.Pressa ut
degen i en stor pajform eller 4 portionsformar.Nagga lite med en gaffel på pajskalet.
Ställ pajskalet i frysen i cirka 30minuter.
2.Blanda smuldegen med fingrarna.Lägg blåbären tillsammans med sockret och täck med smuldegen.
3.Ställ in i mitten av ugnen i 200 grader i 25min.

Kram

4 kommentarer:

  1. Blåbärspaj är så gott. Din ser otroligt god ut.

    SvaraRadera
  2. Erika-Javisst är de gott.Tack så mycket :D

    SvaraRadera
  3. Jaaaa den här pajen var verkligen en av de godaste jag har ätit någonsin, med fet vaniljsås är det godaste man kan äta.

    SvaraRadera
  4. Önskehjärtat-Håller med dig-dö god ju

    SvaraRadera