2 juni 2011

Ricotta Cheesecake med Brownie

Som jag skrivit många gånger så är en av mina favoriter mascarpone cheesecake,och jag ville testa på nåt nytt.Italienskt är verkligen gott och både ricotta och mascarpone är italienska ostar som är värda att pröva på.
Så för er som älskar glass och cheesecake så kan man njuta av båda två samtidigt med en underbar frozen cheesecake.

Ingredienser:
4 ekologiska ägg
1 1/2dl strösocker
Skal av 1 citron
200g ricotta ost
4 dl vispgrädde
200g browniekakor(hårda)

Gör så här:
1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
3. Rör ner ricotta osten.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
5.Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
6.Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med
en kavel).
7.Varva smulor och smet i en 24diameters form. Understa och översta lagret
ska vara kexsmulor.
8.Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
9.Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
10.Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.