25 maj 2011

Hi-Hit Cupcakes

Choklad och massa choklad över.En riktig chokladbomb,och väldigt mäktigt.
För er som älskar choklad älskar nog dessa.
Min son slickade verkligen sina händer då han fick tag på en sån här goding.
För svåra att motstå.
Recept: sats choklad cupcakessmet(Följ grundreceptet på nutellafyllda
cupcakes,och de hittar du på fliken cupcakes.

För att göra frosting/marängen
Ingredienser:
6äggvitor
8 1/2dl strösocker
Saft av 1 citron
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1.Blanda äggvitor,strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
2.Vispa fluffigt för hand i cirka 1minut.
3.Sätt bunken i ett vattenbad(över kokande vatten).Vispa tills
sockerkristallerna smält och det blir luftigt som maräng.Du ska
kunna se tydliga spår efter vispen.
4.Ta bort bunken från vattenbadet och vispa ner vaniljsocker.
Vispa med elvisp i ytterligare några minuter tills marängen tjocknat
och svalnat.
5.Använd en sprits med rundtyll och spritsa marängen i toppformade
spiraler på cupcakesen.Lämna cirka en centimeter runt kanten.Låt
svalna i kylen.
6.Hacka 350 g mörk/ljus choklad och smält den i vattenbad tillsammans
med 3 msk matolja.
7.Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna.Ta ut cupcakesen från
kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad.Pensla på mer choklad
om det saknas någonstans.Låt stelna på ett fat i kylen i 30minuter.
Receptet kommer från underbara Leila Lindholm"A piece of cake"