13 apr. 2011

Swiss Meringue Buttercream


Då man vill spritsa gräs på kanterna på tårtan eller varför inte spritsa sina cupcakes så funkar detta recept super bra.Den här smörkrämen smakar maräng och det är gott om man jämför med andra smörkrämer som oftast smakar massa smör,som jag vill helst slippa på mina bakverk.Och man kan färga den om man tycker vitt är tråkigt och sedan är det bara droppa i någon valfri essens för smak.
Ingredienser:
1äggvita
0.75dl socker
1 tsk färsk citronsaft
100g smör
1.5tsk vaniljsocker
1 dl florsocker

Gör så här:
1.Lägg äggvitan,sockret och saftet från citronen i en rosfri skål.Lägg skålen på en
kastrull med knappt 1dl vatten och vispa kraftigt med elvisp, i ca 5min.Ska ha fast
konsistens.Du kan testa och ta skålen upp och ner,marängsmeten ska inte röra sig.
2.Sedan tar man bort skålen från värmen och vispar med elvisp i ca 8-10minuter tills
det kallnat och tillsätt smör i mellanstora tärningar så smöret går in i smeten.
3.Nu när det svalnat helt så tillsätt vaniljsocker och florsocker och rör om,sedan
om du vill tillföra smak med essens eller färg med pastafärg så är det bra att
tillsätta nu.Då är det bara att fylla i spritspåse och börja dekorera.

2 kommentarer:

  1. Denna brukar Johan göra ibland när vi ska spackla tårtor. Tycker verkligen den är god och inte lika söt som vanlig smörkräm. Ska prova nån gång med andra smaksättningar än naturell.

    SvaraRadera
  2. Absolut,jag la i päronessens och några droppar kelly green pastafärg,och fick den underbar grön färg och god smak.Jag spritsade runt om tårtan,faktiskt så har jag inte testat att ha på tårta ännu,då jag spacklar med grädde,men ska nog ta och göra det då jag har beställningar i maj.

    SvaraRadera