22 apr. 2011

Påsk kakor




Jag såg på http://www.formina.se// små söta kyckling kakor,och tänkte de måste jag också göra.
Dock följde jag inte deras recept utan körde vaniljkaka recept från ,http://bakverkochfikastunder.blogspot.com/2011/02/dekorerade-kakor-till-pask.html//,men samma där följde inte hela receptet,utan ändrade lite.
Här får ni receptet om ni också vill göra dessa små söta som blir perfekt att servera på påskdagen efter man ätit och vilat magen en stund.
Ingredienser:
200g rumstemp smör
1.5dl strösocker
0.5dl florsocker
1ägg
4.5dl vetemjöl
1 tsk vanilsocker
0.10tsk vaniljpulver V-sell
Glasyr:
1 1/2dl florsocker
1/2-1msk varmt vatten
Gul karamellfärg/pastafärg

Gör så här:
1.Vispa smör,strösocker,florsocker och vaniljsocker ljust och krämigt.Rör ner ägget.
2.Sikta ned mjölet till en smidig massa.Forma till en boll,lägg i en plastpåse och
låt ligga i kylskåpet minst 1timme.Ta ut degen och arbeta den mjukt snabbt på
mjölat bakbord.
3.Kavla 5mm tjock degen och stansa ut små kycklingar eller andra formar du gillar.
4.Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper,ställ in plåtarna i kylskåpet i 30
minuter innan de gräddas.I nedre delen av ugnen i 10-12minuter eller tills du
ser att de får lite färg på kanterna så är de klara,på 180grader.
5.Låt de svalna på galler.
6.Glasyr:Sikta florsockret och lägg vatten i en skål och rör om så de blir slät.
7.Tillsätt någon droppe karamellfärg/pastafärg och rör om så du får en underbar
(gul)färg.
8.När kakorna har svalnat lägger du på en halv tesked glasyr på varje kaka och bre
ut glasyren jämnt.Sedan låter man de bara stelna,och viktigt att förvara de väl,så
de inte smälter och blir kladdiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar