9 apr. 2011

Päronmousse


Jag har letat efter ett recept på päronmousse,och hittade ett hos bakglädje,och det tänkte jag att det måste prövas på,och nu har jag använt på tårtan som ska avnjutas i morgon,men självklart har jag smakat på fyllningen innan.Och den är riktig god,somrig och med smak av piggelin glass.Räcker till ett lager.
Ingredienser:
1,5 dl Kiviks päronkräm
2 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde
10 droppar päronessens
2 konserverade päronhalvor
(grön pastafärg eller karamellfärg)

Gör så här:
1.Blanda päronkrämen med marsanpulver.Lägg i päronessens och finhackade bitar av
konserverade päron,eller om du vill mixa dem.
2.Färga eventuellt med lite grön pastafärg eller karamellfärg. Vänd ner i vispad
grädde.Det behövs inte läggas in i kylskåpet,tyckte moussen blev krämig utan,
och går att bre på tårtan direkt.

1 kommentar: