16 apr. 2011

Mockarutor



Jag kollade igenom min kokbok som jag har skrivit ner recept och då var årtalet1994-1997.Och plötsligt såg jag receptet på mockarutor,som många kallar kärleksmums.
Så plötsligt började jag baka dessa underbara mjukkakor som man lätt kan frysa och ta fram då man ska på picknick eller får främmande.Nu är det vackert väder och då passar det utmärkt att ta fika ute och njuta av solens värme med en bakelse i handen.
Detta var lika gott då som nu.

Ingredienser:
200g smör
2 dl vatten
5 ägg
4 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0.5dl kakao
Glasyr:
50g smör
4 dl florsocker
0.75 dl starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 200grader.Lägg ett bakplåtspapper på långpannan som tillhör spisen.
2.Smält smöret i en kastrull,tillsätt vattnet.
3.Vispa ägg och socker vitt och poröst i en bunke.
4.Sikta ned vetemjöl,bakpulver,vaniljsocker och kakao i en annan bunke.
5.Rör ned mjölblandningen i äggsmeten växelvis med det smälta smöret och vattnet.
Rör om ordentligt.
6.Bred ut smeten på plåtpappret.Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20-25minuter.
7.Då kakan inte har mycket kvar i ugnen kan man göra klar glasyren genom att först
smälta smöret och blanda andra ingredienserna i kastrullen som smöret är i.
8.Då man tagit ut kakan från ugnen så är det dags att bre glasyren på kakan,och
strö över kokosflingor eller om man så vill använda hackade nötter.
9.Skär kakan i bitar då den har kallnat helt.

2 kommentarer:

  1. Härliga kärleksmums ger många minnen :-) . Min mamma bakade alltid dessa då vi skulle ha kalas hemma när man var yngre och när jag började jobba hade jag alltid med mig sådan här på fredagsfikat på jobbet. Helt enkelt mumsigt och de går aldrig ur tiden :-)

    SvaraRadera
  2. Visst gör dem.Jag ville baka och fylla frysen,då den är tom nu och passar perfekt att ta ut och äta när man blir sugen.

    SvaraRadera