11 apr. 2011

Iggle Piggle Tårta


Här får ni några bilder på det som bjöds hemma hos oss i går.
Iggle piggle tårta blev det,då min son är galen i drömmarnas trädgård.Dock hade jag tänkt ha honom stående,men han blev 17cm lång,så fick ändra om och göra han sittande,och då han var fortfarande för stor fick han vara på sidan av tårtan.Blev ju inte exakt som jag ville,men är min son nöjd så är jag också det.
Godaste tårtfyllningen ever kan jag ta och lova.Päronmousse fyllde jag och glasscreme.
Understa Tårtbotten:Ljus Anslag (Recept finner du på fliken Steg för steg)
Fyllning:Päronmousse/glasscreme(Recept finns på fliken Tårtfyllningar)
Översta Tårtbotten:Choklad Anslag(Recept finner du på fliken tårta)
Fyllning:Jordgubbsmousse/Daim ganache(Recept finns på fliken Tårtfyllningar)

10 kommentarer:

 1. Se där ja! Och en våningstårta gav du dig på också! Fina detaljer! Oj, blev Iggle Piggle så stor, då är det inte lätt att få dem att stå ;-)

  SvaraRadera
 2. A våningstårta är lättare än man tror.Åh tack så mycket.Japp,men de är ingen fara,han fick sitta istället på sidan om så det gick bra ändå

  SvaraRadera
 3. hur mycket marsipan behöver man köpa till en igglepggle tårta??

  SvaraRadera
 4. Jag använder modelleringspasta för att skapa figurer,då det är smidigt och lättare att hantera än marsipan,som är väldigt svårarbetad.
  Jag använde kanske 40gram till iggle piggle,kanske mer men min iggle piggle blev också för stor.Om du gör figuren runt 10cm så blir det nog bra,så typ 25gram bör nog räcka.

  SvaraRadera
 5. själva figuren har jag redan så jag ska bara ha till själva tårtan,jag är nte så hemma på att göra tårtor,men jag kan inte htta fliken steg för steg här så vet inte var jag ska trycka för att läsa mer om gur du gjort din tårta.

  SvaraRadera
 6. Aha okej,synd att du inte bodde här i Norrköping för då skulle jag kunna hjälpa dig om du är osäker.Det är ganska lätt.Jag har tårtbotten receptet på fliken steg för steg,här är länken:
  http://smulansbakblogg.blogspot.com/2010/10/tartbotten.html
  Använder 24diameters form till detta recept.
  sedan om du vill använda större/mindre form får man lägga till.
  vill du ha större form så får du lägga till 2ägg för varje centimeter.Hoppas detta hjälper dig något.

  SvaraRadera
 7. Vilken otroligt söt tårta! Så fina färger och otroligt färgglad och härlig, en sån man blir glad av :D

  SvaraRadera
 8. vad använde du till bokstäverna fär när ja gjorde i mp tyckte jag både de var enormt svårt få ur utstickarna utan trasa sönder dem och när de tilslut gick så sprack de efter torkning lätt :-( testa även i sp och plast runt om ja ej mins fel men funka ej bättre :-(

  SvaraRadera
 9. Viktoria-Då jag gör bokstäver använder ja helst flowerpaste då de torkar så fort annars använder jag sockerpasta som jag knådar in cmc i så det blir lite hårdare sockerpasta beroende på vad som finns hemma.
  Och om de ändå skulle krångla med dig använd plastfolie.
  kavla ut en smal remsa.ta en bit plastfolie gärna lika lång och mer än dubbelt så bred som pastan.Lägg sockerpastan på plastfolien,och vik över resten av plasten så att pastan ligger inuti.Ta din utstickare och tryck ganska hårt.sedan är de bara lyfta bort plasten försiktigt och använda en tandpetare eller de som passar dig och försiktigt pilla ut dem.ska du använda fp så brukar ja låta de stå några minuter så de hinner hårdna för då får man finare kant om bokstäverna.Önskar dig lycka till och hoppas du får nytta av denna info.

  SvaraRadera