5 apr. 2011

Chokladkaka de luxe



Jag har gjort min favorit och allas favoriter i alla fall då jag bjudit på detta
recept.receptet är ursprungligen till cupcakes,och jag gjorde 13st muffins,och de blev lite över så jag gjorde denna kaka,
samma smet,men la på lite mjölkchoklad knappar över för att få den lite finare.God är den redan.
Så detta recept är ursprungligen till cupcakes,men som ni vet så funkar det till mjukkaka också,och även cake pops mm.
Ingredienser:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100g mörk kvalitetschoklad 70% Marabou premium

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg,strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
2.Smält smöret,häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
3.Blanda vetemjöl,bakpulver,kakao och salt och sikta ner det i smeten försiktigt.
4.Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i mikron någon minut.Håll koll så
den inte bränns vid.
5.Smörj formen med smör och häll över smeten.
6.Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30minuter,beror på spisen.Låt svalna.

4 kommentarer:

  1. det ser verkligen fantastiskt gott ut! :D

    SvaraRadera
  2. Hur blev kalaset då? Var det roligt? =)
    Kakan ser underbart gott ut!

    SvaraRadera
  3. Nä kalaset hatr vi på söndag.Jag hoppas det blir kul,men just nu stressar jag ihjäl mig.
    ska göra våningstårta,1 laktostårta,cupcakes,cake pops,och annat..
    a kakan är ju asgod.använder alltid detta recept till mina underbara chokladcupcakes.alltid lyckat kan jag lova.

    SvaraRadera