1 mars 2011

Hur man gör hemmagjord dulce de leche



Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara nästan täckt med vatten.Sedan får du en smaskig kola, söt och klibbig sås som är perfekt att ha på glassen,efterrätt,på mackan eller varför inte på pannkakorna.

4 kommentarer:

  1. Smarrigt!
    Var kan man köpa det och vad kostar det?
    När man kokar i 3 timmar, blir den ganska fast sås eller något lösare?

    SvaraRadera
  2. i en vanlig matbutik.tror det kostar mellan 20-25kr.ingen aning.blev sponsrad 2 burkar.nä jag fick till den krämig och inte alls lös,mer åt det tjocka hållet vilket en kola sås enligt mig ska vara.

    SvaraRadera
  3. Världens godaste kolasås. Två små tips på vägen. Det brukar oftast räcka med 1,5 timme och se till att burken hela tiden är täckt med vatten. Om inte så kan det hända en olycka och då får man slicka kolasås från hela köket :D

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  4. Finns även färdiga brk med denna underbara kolasås. Så slipper man böket med att koka själv. Men jag brukar göra det själv med ifs.

    SvaraRadera