15 mars 2011

Choklad Semifreddo


Den här glassen är riktig god.Enligt släkten så smakar det som chokladpudding och riktigt sammetslen,mäktig glass.Jag blev så sugen då jag hörde då de beskrev hur god den var.Nä får fortfarande inte äta socker,svårt att hålla sig då man ser riktigt goda saker framför sig.Dock hann de börja med glassen så fick ingen bra bild.Lite chokladströssel la jag över.
Här får ni receptet så gå till köket och gör denna.En hit kan jag lova.

Ingredienser:
4ägg
1 dl strösocker
1 färsk vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt 10%
200g marabou premium 70%

Gör så här:
1.Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna)
2.Vispa gulorna med hälften av strösockret och frön från en urskrapad vaniljstång
vitt och poröst i en bunke.
3.Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten och höll över i äggsmeten.
4.Vispa äggvitorna med resterande strösocker till ett hårt vitt skum i en torr
och ren bunke.Vänd försiktigt ner skummet i äggsmeten.
5.Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad(i en skål över kokande vatten)
6.Rör ihop de vispade äggen med smält choklad.Vänd ner gräddyoghurten och vänd
sist i de uppvispade vitorna.
7.Häll glassmeten i en plastlåda och frys den i 3-4timmar så att den är halvfryst.Den
ska vara mjuk i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar