10 feb. 2011

Chokladcupcakes med jordnöttsfrosting



Lägger upp bilder på vad jag gjort i dag.Detta recept hittade jag i tidningen baka
som theresia Erneborgs från söta saker bjöd på detta recept.

Ingredienser:
125 g rumsvarmt smör
2dl strösocker
2 ägg
1 1/2dl mjölk
4 1/2dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
50 g mjölkchoklad

Jordnöttsfrosting:
1/2dl jordnötssmör
1/2dl naturell philidelphia ost
ca 3 dl florsocker

Gör så här:

1.Värm ugnen till 175grader.Blanda smör och strösocker och rör sedan ner äggen,ett
åt gången.Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar.
2.Bryt mjölkchokladen i bitar och stick ner några i varje form.Grädda muffinsen
mitt i ugnen i 20minuter.
3.Frostingen,Rör ihop ingredienserna till frostingen.Använd så mycket florsocker som
behövs,så häll inte 3dl direkt.Spritsa generöst med frosting över muffinsen när
de har svalnat.Dekorera med strössel om du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar