11 dec. 2010
Utländskt godis(Akode)
Här på min blogg så ger jag ut alla recept jag får tag på,och de här fallet också.Vissa håller de för sig själva,men det förstår jag inte,för varför ska inte alla kunna få njuta istället för att hålla de för sig själv.
Så nu ger jag ut receptet på något som är så himla gott.Tänk er när jag var gravid åt jag runt 7kg.de är lite jobb med det här godiset men det är så värt det.
Ingredienser:
500 gram mannagryn(1paket)
400g vetemjöl
1kg honung
3-4liter vatten
1 kg strösocker
Gör så här:
1.Först av allt så måste man trä i valnötter med hjälp av en vanlig nål och trä
i dem med en slitstark tråd.Man får inte fylla hela tråden utan låta lite på
kanterna hänga tråd,då det underlättar när man sedan ska doppa valnötterna i
den goda smeten.
2.Lägg i alla ingredienser i en kastrull och låt det vara tills första bubblan
kommer upp.Det kan ta mellan 15-30min.Ta bort från värmen och doppa
valnötterna.Doppa 2 ggr i omgångar och häng upp de för att torkas i ca 3-
4dagar.Sedan ska man strö på antingen florsocker eller vetemjöl.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag minns att jag åt detta godis för ca 20 år sedan när jag var på besök hos min mormor i Libanon. Härlig blogg som jag har fastnat för sedan igår morse. Ha det bra. :-)
SvaraRaderaJa detta är klart en favorit.Åh tack va snällt.Hoppas du får inspiration :)
RaderaHur mycket valnötter kräver detta recept på ett ungefär? Jag har handlat alla ingredienser men vill gärna veta mängden valnötter. Underbar blogg du har :-)
SvaraRaderaca 2 kg .Tack snälla,lycka till.
RaderaHej igen, jag gjorde akode igår. Men jag har en fråga, e det normalt att hinnan ( smeten) har skärt sig lite? :-)
SvaraRaderaÅh nej,aldrig råkat ut för det så ingen aning vad som hänt.Hoppas de smakar bra i alla fall.
RaderaTack för världens bästa recept, dem blev magiskt goda.. Kan inte sluta äta av dem :-P
SvaraRaderaVisst är dem.aldrig ätit godare än dessa.hahah förstår vad du menar.Jag åt tills allt gick slut,farligt goda :D
Radera