6 dec. 2010

Julrulltårta



Det här är första gången jag äter saffrans rulltårta,och jag var själv tveksam om det skulle bli gott,men jag ville testa på,och det blev jättegott,dock inte när man åt av de samma dag.Blev jättegott dagen efter.

Ingredienser:
3ägg(gulare gula)
1/2g saffran 1påse
1 1/2 dl strösocker
3/4dl potatismjöl
1msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2msk kakao

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 250grader.Täck en långpanna med bakplåtspapper.
2.Vispa ägg,saffran och socker pösigt.
3.Blanda mjölsorterna och bakpulver och sikta ned i äggsmeten.Bre ut smeten
på pappret i långpannan.Grädda mitt i ugnen i 5minuter.
4.Pudra socker över kakan och vänd upp på ett papper.Dra bort pappret från kakan.
5.Lägg över långpannan och låt kakan svalna.
6.Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen.Bre fyllning över kakan då
den har kallnat.Rulla samman.Låt kakan ligga med skarven nedåt.Förvara i kyl
till dagen efter för att ätas då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar