8 dec. 2010

Julgodis:Ischoklad



Oj Oj Oj,vad mycket godis jag gör.Hela kylen är full med godis.
Det här är nog de enklaste godiset man kan tillverka.Två ingredienser,och voila
så har man nåt smaskigt.
Jag valde Leila Lindholms teknik och recept.Jag gjorde hälften av chokladen med
lite riven apelsinskal,och de blev faktiskt godare än väntat och ångra att jag inte gjorde hela ischokladen med apelsin,så ljuvligt.

Ingredienser:
Cocosfett 50gram
Valfri choklad 200g ljus/mörk
Smaksättning:1 tsk rivet apelsinskal

Gör så här:
1. Hacka chokladen fint.
2. Smält kokosfettet i en kastrull och tillsätt chokladhacket.
3. Rör blandningen slät.
4. Häll smeten i en kanna med liten pip och fyll små konfektformar.
5. Ställ formarna kallt.

1 kommentar:

  1. Hej Simone! Smarrigt godis som jag har gjort många gånger. Använder alltid Cocosa extra virgin, det blir ljuvlig kokossmak på ischokladen då. I stället för apelsin kan man ha lite hackade nötter i formarna innan man har i chokladsmeten, särskilt valnötter är en höjdare. Kram, Siss.

    SvaraRadera