11 nov. 2010

Tredje doptårtan



Den här tårtan är ljus tårtbotten,fylld med jordgubbsmousse och glasscreme och täckt med jordgubbs marsipan.Riktigt mumsig,dock blev den inte så fin som jag hade velat.
Marsipan är verkligen svår hanterad och ska definitivt inte ha de igen.

Tårtbottenrecept hittar du på fliken tårta

Fyllning:Glasscreme
1påse Marsanpulver
2dlMjölk
2.5dlGrädde

Gör så här:

1.Följ anvisningar hur du gör marsankräm på paketet.Jag använde 1 påse till 2 dl
mjölk.Vispa pulvret med mjölken tills den blir blandad ordentlig.
2.Sedan vispar du grädde.Jag tog 2.5dl grädde och 1.5msk strösocker.Vispa tills
det blir fast grädde.Sedan blandar du ihop dem tillsammans,och det är då det
magiska händer.Godaste tårtfyllningen har du sedan

Fyllning:Jordgubbsmousse

250g frysta jordgubbar
3-4msk snabbmarsanpulver
2-3dl vispgrädde
1.5msk socker
Gör så här:

1.Tina och koka upp jordgubbarna och mosa dem med en gaffel.
2.Blanda ihop snabb marsan pulver med jordgubbarna.
3.Vispa grädden i en skål i hop med socker.Efter det,så blandar du ihop
jordgubbsmoset med grädden,så är jordgubbs moussen färdig.
4.In i kylskåpet en stund sedan är det bara att bre på tårtan.

Tårtan täckte jag med jordgubbs marsipan,och även dekorerade med en ros,och hjärtan som jag stansade ut med hjälp av en mini pepparkaksform.

1 kommentar: