13 nov. 2010

Morotskaka (Leila Lindholms recept)



Enligt Leila är det här receptet "Världens godaste morotskaka",så därför passade
jag på att göra den och testa om min variant är godast eller hennes.Kan säga att de var bägge lika goda.Men att de var mer smak i Leilas,då man använde starkare kryddor,som ingefära,mer kanel och kardemumma.Har blivit bjuden på middag i dag,så tänkte ta med mig något gott.Morotskaka är på min topp 10 lista,så de kan inte bli fel.Receptet kommer från "A piece of cake"boken.

Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk kardemumma
1/2tsk ingefära
1 nypa salt
1 1/2dl solrosolja
4 1/2dl rårivna morötter

Cream cheese lime frosting:
60 g mjukt smör
4dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1lime
100 g philadelphiaost

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 150grader.
2.Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3.Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4.Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
5.Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant,24cm i diameter.
6.Grädda i mitten av ugnen i cirka 55minuter.Prova med en sticka,den ska inte
vara kladdig.
7.Låt kakan svalna.
8.Frosting,Vispa alla ingredienser krämigt.
9.Bred frostingen över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar