21 nov. 2010

Mjuk pepparkaka



Jag måste bara säga Mmmm..och nä inte marabou utan mm för att den här kakan är så god och är ett måste nu till Jul.Jag får besök i dag och har bakat denna.Grymt god.Jag testade den i går för att veta om den får Godkänd,och den här fick Mycket Godkänd.Nåt jag starkt rekommenderar.Jag är inte så förtjust i vanliga hårda pepparkakor,så detta passar mig perfekt.Mjuk och saftig.
Här får ni också receptet,och detta har ju så klart Leila L skrivit i hennes bok " A piece of cake".

Ingredienser:
3ägg
2 1/2dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl filmjölk
3 1/2dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk pepparkakskryddor
1/2dl rårörda lingon

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175grader.
2.Vispa ägg,strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3.Smält smöret och rör ner filmjölken,blanda det med äggsmeten.
4.Blanda vetemjöl,bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5.Häll i pepparkakskryddor och rårörda lingon.
6.Bröa en sockerkaksform med smör och krossat mandelspån.
7.Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30minuter.Prova med en sticka,den ska inte
vara kladdig.
8.Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den och servera.

1 kommentar: