2 sep. 2010

Körsbärs semifreddo



Jag älskar verkligen glass,något jag aldrig tröttnar på,så nu är det så lätt att göra dessutom.Har ingen glassmaskin,så då får man ta de man har.Blev lite besviken på färgen,hade velat ha riktigt pinkigt,men bigåerna var så mörka,att de blev nästan brun färg på semifreddon.Men de är ju ändå smaken som räknas eller hur?.Här kommer receptet.

Ingredienser
4 ekologiska ägg
2msk strösockerjavascript:void(0)
3dl grädde
1dl turkisk yoghurt
1kg körsbär
Halv burk Nestle sweetend mjölk (198,5g)
Vit chokladfast
Gör så här:

1.Dela äggulorna från vitorna.
2.Häll socker och vaniljsocker i bunken med äggulorna.
3.Vispa äggvitorna till hårt skum.
4.Vispa sedan ihop äggulorna och socker tills blandningen blir ljusgul,sedan tar
du halva burken nestle sweetend mjölken och vispar lite till.
5.Vispa grädden sist så den blir fluffig.Blanda försiktigt ner grädden,äggvitor med
äggulor.dock äggvitor sist.
6.Rör om till jämn smet.Mosa körsbären eller kör i mixern som jag gjorde.La även i
små bitar körsbär,så det blir lite finare och gott med bitar.Jag la även i vit
choklad.
7.Lägg i körsbärsmeten i formen.Lägg plastfolie nära smeten och in i frysen ca
4-6 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar