1 sep. 2010

Donuts





Nu blev jag klar med donuts i olika glasyrer,yummi.Så här lägger jag upp bilder på dessa underbara bakverk,som är lätta att göra,och lättare att få in dem i magen.
Munkar är godast färskast och rekommenderar att de äts upp samma dag de görs.
Här kommer receptet

Ingredienser

3 dl mjölk
50g röd jäst
1.5dl strösocker
1nypa salt
150g smör
2st ekologiska ägg
12dl vetemjöl special
Glasyr:
Florsocker med chokladsmak

1 msk vatten
4 dl florsocker
2 droppar valfri hushållsfärg

Garnering: Strössel

Gör så här:
1.Värm mjölken tills den är ljummen, cirka 37 grader.
2.Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
3.Rör ner strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
4.Sedan lite vetemjöl i taget.
5.Arbeta samman till en smidig vetedeg.
6.Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, i 45–60 minuter.
7.Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord,och sen använd någon större rund form,och
även en mindre,så det blir en fin munk.Stretcha gärna ut hålet med handen några
varv.
8.Häll på solrosolja i en tjockbottnad kastrull,då för att inte riskera att oljan
kokar över eller stänka.
9.Låt de bli 175grader,du kan testa med att först lägga en liten bit,blir den gyllene
så är den klar att användas.
10.Sedan tar du några i taget och försiktigt med en slev sänker ner dem i oljan.
11.30 sekunder på varje sida,så den får en fin gyllenebrun färg.
12.Ta upp munkarna och lägg på en tallrik med hushållspapper under som suger upp
oljan.Glasyrerna ska vara då klara.
13.Då man ska genast lägga på glasyren då de är varma,och sedan lägga
på vilket strössel som faller en i smaken.Funkar även med vanligt strösocker.

3 kommentarer:

  1. Jag älskar munkar. :-)
    Hittade precis till din blogg. Kul med fler som gillar at baka. Kolla gärna in min blogg om du vill:
    bakgladje.blogspot.com
    Jag kommer att titta in här fler gånger och följa det du gör!

    SvaraRadera
  2. Vad galet goda dessa ser ut! Såna här måste jag nog prova att göra själv också. Fin blogg du har!

    SvaraRadera