21 sep. 2010

Cheesecake Balls






De här sötsakerna tog väldigt lång tid att göra.Men det var det värt det.Vem älskar inte cheesecake,och det blir svårt att bara ta en cheesecake balls.Nä,här får vi ta hur många vi vill*LER*.Här kommer receptet.Hoppas ni också vågar gå på detta recept.Brickan kommer frånhttp://www.glasverandan.se
Mini muffinsformen kommer från http://www.siluett.se
Ingredienser:
600 g philidelphiaost
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2tsk vaniljsocker
3ekologiska ägg
1dl vispgrädde
200g kvalitetschoklad

Garnering:
Jordgubbs choklad
Mörk choklad
Strössel

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 175grader.
2.Smörj en teflonform 24diameter med smör.
3.Vispa philidelphiaost och kesella krämigt i en skål.
4.Blanda i strösocker,majsstärkelse och vaniljsocker.
5.Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
6.Bryt chokladen i bitar,smält den i ett vattenbad(i en skål
över kokande vatten)och blanda ner chokladen i smeten.
7.Häll smeten i teflonformen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 45-
55min.
8.Du ska lägga teflonformen i en annan teflonform som är mycket större,och där
häller du i kokande vatten,och sedan in i ugnen.
9.När cheesecaken är färdig så ska den få svalna helt,för att sedan lägga in i
kylskåpet i 3timmar.Efter det tar du din glasskopa och gröper ur och rullar små
bollar.
10.När du rullat alla bollarna ska de in i frysen i 2 timmar,och sedan är det bara
att börja smälta choklad och doppa.Ett tips är att efter du doppat cheesecaken
med choklad,så blir det super gott att rulla i digestivekex.Jag använde
jordgubbschoklad,mörk choklad för att variera smakerna.

4 kommentarer:

  1. Gud så gott det lät!
    Vilken jättefin blogg du har!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket Helena,blir så glad då jag får komplimanger.Ligger mycket jobb bakom den här bloggen,bakning är min passion och därför gör jag allt detta,och till mina läsare.Hoppas ni hittar inspiration här,och bakar för fullt hemma hos er :D

    SvaraRadera
  3. Åh, ser GUDOMLIGT gott ut! Diggar din blogg, en hel del annorlunda recept på bakverk vilket jag gillar :)

    SvaraRadera