Vet inte vad de är med mig,men jag har gjort cake balls 2 gånger,och fastnat för de,som alla andra.
Nu prövade jag på att ha brownie kaka och vit choklad över,och de är så gott.dock lite kladdigare,men verkligen ett måste att pröva på.Gick hem till brorsan i dag,så jag tog med mig lite till hans söta döttrar.de är också gottegrisar som mig,LER.
Gjorde 1 cake balls till min son då han älskar att äta på pinne,så här såg de ut då
.
Ingredienser:
175g smör
1.5dl strösocker
1.5dl ljus muscovadosocker
1.4dl kakao
0.5dl ljus sirap
1 nypa salt
3ägg
1.5dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100g mörk choklad(55%)
Garnering:
Vit choklad 200g
Strössel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2 Vispa smör och båda sockersorterna vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Vispa ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjöl blandat med bakpulver
i smeten.
5. Placera ut formar i en muffins-plåt och fyll dem 2/3 med smet,eller använd fyrkantig form.
6. In i ugnen ca 15min.
7. Sedan får de svalna,sedan tar du och lägger brownies i en skål,mosar med en
gaffel,då brownies är så saftig och kladdig att det blir svårt och göra med
fingrarna.Sedan lägger du i 50 g philidephia ost,och blandar till så det blir
jämnt.
8. Nu gör du till små bollar,och lägger på en tallrik,och in i frysen ca 10min,för
att sedan lägga in i kylskåpet medans du smälter den vita chokladen.
9. Ta fram vita chokladen,smält i vattenbad.Förbered dig och ta fram olika
strössel.Sedan tar du fram bollarna från kylskåpet och börjar doppa,och vill ha dem på
pinne som jag gjorde till min son så doppar man pinnens spets i choklad och sticker in
i kakbollen och in i frysen igen annars doppar man dem, och lägger dem i fina knäck formar
och strör på strössel.Sedan in i kylskåp för att låta chokladen stelna,sedan kan ni mumsa i.
Väntar med spänning på receptet =)
SvaraRaderaCake balls är ju så gott. Vad fina du gjort dem.
SvaraRaderaFörlåt men jag blir riktigt förvirrad av detta recept. Det står inte vad man ska göra av de 100 grammen av mörk choklad, ifall det inte är den du syftar på i punkt 7? Men samtidigt drar man slutsatsen att chokladen du pratar om i både punkt 7 och 8 är den vita chokladen?
SvaraRaderaOch vilka är browniesen? Är det som man gjort innan och lagt ner i formar de såkallade browniesen som man sedan ska rulla? Eller ska man ha andra brownies färdiga? Och vad händer då med det man hällt ner i formarna i början?
Tack på förhand :)
Tror det som förvirrar mig är att det inte står någon tid för hur länge det ska vara i ugnen? :)
SvaraRaderaDeniz-Förlåt,man ska smälta via vattenbad och det ska hällas i browniesmeten innan den ska in i ugnen.Nä punkt 7 syftar jag på garnering,och det är alltså den vita chokladen som man ska doppa dessa cake bolls med.alltså receptet jag har skrivit är brownie smet,som jag valde att lägga i muffinsformar men givetvis går de bra att lägga i en fyrkantig form och då får de vara i ugnen runt 35-40min istället för 15-20min som muffinsen tar.ser att jag missat det också.a brownie smeten ska man mosa och blanda ihop med philidelphiaosten och sedan göra runda bollar.och sen in i frysen i 10min.och under tiden så smälter man den vita chokladen via vattenbad.om du vill kan du ta även torra kakor,och mixa till ett fint pulver,eller köpa färdig kaka.Hoppas de hjälpte,annars får du mer än gärna höra av dig igen.
SvaraRaderaTack :)
SvaraRaderaDeniz-De var så lite.Lycka till
SvaraRadera