22 juli 2010

Jordgubbssemifreddo



Här kommer ett riktigt gott recept på jordgubbssemifreddo,och rekommenderas varmt.
Skulle bli ännu godare med biscotti över,kaksmulor,yummi,tyvärr hade jag inte det,så får ta och baka det snarast.
Här kommer det

Ingredienser:

3ägg
1 msk vaniljsocker
2 dl socker
4 dl grädde
2msk flytande honung
0.5 krm salt
Gör så här:

1.Lägg äggvitorna i en skål och ägggulor i en annan.Lägg vaniljsocker,strösocker och
vispa tills smeten ljusnar.
2.Vispa äggvitorna med lite salt tills de bildar fasta toppar.Vispa grädden fluffig.
3.Mosa jordgubbarna tillsammans med honungen med en gaffel.Blanda jordgubbsmoset
i äggulesmeten.
4.Vänd också ner grädden och äggvitan.Häll över i en form,när du lagt hälften av
smeten ringla över jordgubbsås och sedan smet och överst sås igen, och in i
frysen i minst 3 timmar.Täck med plastfolie.
5.Serveringstips:Lägg färska jordgubbar över,och lite vit choklad,och jordgubbsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar