20 juli 2010

Hallonsemifreddo



Nu kommer äntligen receptet som jag egentligen skulle lagt ut i går,förlåt för förseningen.Här kommer det,

Ingredienser:
2 stora ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl Arla vispgrädde
2 dl hallon
100 g vit choklad
Gör så här:

1.Knäck äggen och dela gulorna från vitorna.Lägg gulorna i en bunke & vita i en annan.
2.Häll sockret & vaniljsockret i bunken med äggulor.Vispa äggvitorna till ett hårt
skum som bildar fasta toppar.Vispa sedan ihop äggulorna och sockret tills
blandningen blir ljusgul.
3.Vispa sist grädden fluffig.Blanda försiktigt ner grädde,äggvitor med äggulor.
4.Rör om till en jämn smet.Häll smeten i en form.Mosa hallonen eller mixa med en
stavmixer.Hacka chokladen till små bitar och lägg i.
5.Häll försiktigt hallonmoset i formen.Lägg på plastfolie så det ligger tätt mot
smeten.Ställ in i frysen & frys i minst 3 timmar.
6.Titta till glassen och vänd så inte chokladen hamnar längst ner.
7.Ta ur semifreddon ur frysen och låt den tina ca 10min,innan den ska serveras.
8.Garnera med färska bär,eller som jag gjorde la på hallonsås.

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Vilken trevlig blogg du har:)
    Den kommer jag att besöka många gånger.
    / Malin

    SvaraRadera
  2. Hej,gu vad snälla ni är,uppskattar verkligen ert stöd och älskar då ni skriver kommentarer,hoppas mer vågar skriva vad de tycker och känner :)
    Hoppas ni alla har en underbar fortsatt sommar...

    SvaraRadera