23 juli 2010

Biscotti



Dessa underbara små italienska skorpor passar perfekt att doppa i kaffet,eller varför inte krossa några och strö över en skål med glass?

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 1/2 dl skållad och skalad mandel
2-3 droppar mandelessens

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Rör smör och socker poröst.Tillsätt äggen,ett i taget.
3.Blanda de torra ingredienserna med mandeln och rör ner dem i smeten till en slät
deg.Smaksätt med mandelessens.
4.Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt,med bakplåtspapper.Grädda
längderna i 15minuter.Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.
5.Skär längderna diagonalt i ca 2 cm breda bitar.Ställ tillbaka plåten i ugnen och
låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

Om du vill smaksätta biscotti med något annat så får du lite tips här

Lavendel & choklad:
Då ska du utesluta mandel & mandelessens.Tillsätt 2 msk torkad lavendel och
150 g smält mörk choklad före de torra ingredienserna.

Apelsin och pistage
Då ska du utesluta mandel och mandelessens.Tillsätt 3 msk rivet apelsinskal och
3 dl pistagenötter före de torra ingredienserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar