29 maj 2015

Vaniljpannacotta med björnbärskompott

Pannacotta vet alla hur lätt de är och göra och man kan variera hur som helst.Älskar och piffa upp en annat tråkig pannacotta med kompott,tryffel eller annat gott på.De här är första gången som jag äter en pannacotta med kompott och vilken fullträff det blev.Kittlades i gommen och man ville bara ha mer och mer.Har ni ätit pannacotta med kompott och i så fall vilka smaker?



Ingredienser:
2.5dl grädde
1gelatinblad / 0.5dl gelèsocker
0.5st vaniljstång.

Björnbärskompott:
125g björnbär
0.5-1msk socker
0.5st vaniljstång
0.25dl vatten

Gör så här:
1.Häll grädde,socker,och gröpa ur vaniljfröna ur vaniljstången och lägg även stången i  
   gräddblandningen och låt det koka upp.
2.Under tiden lägg 1st gelatinblad i kallt vatten och låt stå ca 5min.Krama sedan ur och när
   gräddblandningen kokat upp,dra bort från värmen och lägg i gelatinbladet och vispa med handvisp
   så de inte blir några klumpar.
3.Häll sedan i fina glas och låt stelna i kyl.Under tiden kan du göra kompotten.
4.Häll i björnbären i en kastrull,häll i vatten,socker och använd den urskrapade vaniljstången som
   du använde i pannacottan och låt de koka en stund tills du ser att bären har mjuknat och att vattnet
    är mer tjock konsistens.
5.Ta fram stavmixern och mixa tills du blir nöjd.
6.Sedan är de bara och hälla på den avsvalnade kompotten över pannacottan när den stelnat annars
   blir de inte bra.



Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar