28 feb. 2015

Vaniljrutor i långpanna

Den här vaniljkakan är ruskigt god.Åt den som den var men blir nog även gott med en klick grädde och bär till.
Har ni ätit vaniljhjärtan tidigare så smakar de likadant men dessa är mycket enklare och göra..Blev en ugnsplåt av dessa härligheter och perfekt att frysa in när man får oväntat besök.Kan lova att dessa får tummen upp då.




Ingredienser:
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning
4 ägg
2 dl kesella
5 dl crème fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Garnering
florsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200grader.Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.
2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.
3. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över florsocker precis före servering.
 

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar