26 sep. 2014

Hemmagjord Nutella

Jag älskar nutella och är nog beroende av den hasselnötskrämen.Jättegott att ha på mackan,bakverk,äta direkt ur burk mm så därför blev de äntligen.Var jättelätt och göra också och väldans god,dock smakar de ju inte exakt som nutella men riktig god hasselnötskräm som ja toppade med flingsalt som tog den här krämen helt till en annan dimension.Kan säga att de inte finns mycket kvar i den burken*ler*.




Ingredienser:
150 g choklad (Valhrona Jivarra)
150g hasselnötter
1msk kakaopulver( Valhrona)
0.5tsk vaniljextrakt
2 nypor salt
0.75dl grädde
0.25dl osaltat smör
0.15dl florsocker

Gör så här:
1.Rosta hasselnötterna i ugnen på en plåt tills de får lite färg.Ugnstemp 175g i ca 8-10min.Ta en kökshandduk och ta handen på och rulla fram och tillbaka,skalet brukar lossna då annars får man ta hjälp av en kniv eller så och skrapa bort.
2.Smält chokladen via ett vattenbad och låt svalna helt.
3.Lägg hasselnötterna i mixern och mixa tills de blir helt slät.Tillsätt olja,kakao,vanilj,florsocker
   och  salt.
4.Häll upp de i en skål och tillsätt den smälta chokladen och rör om,tillsätt grädden sist.
5.Häll i en burk och strö över med flingsalt och ställ sedan in i kylen så kommer den bli fast.
   Håller ca 2 veckor i kylen.
Receptet hittade ja hos www.craftsy.com men gjort ändringar så de passar mig bättre.



Kram

1 kommentar:

  1. Hej, jag tror att nutellan fick dig glömma skriva själva ingredienserna :-P. Väntar på dem ivrigt... :-D

    SvaraRadera