Ingredienser:
150 g choklad (Valhrona Jivarra)
150g hasselnötter
1msk kakaopulver( Valhrona)
0.5tsk vaniljextrakt
2 nypor salt
0.75dl grädde
0.25dl osaltat smör
0.15dl florsocker
Gör så här:
1.Rosta hasselnötterna i ugnen på en plåt tills de får lite färg.Ugnstemp 175g i ca 8-10min.Ta en kökshandduk och ta handen på och rulla fram och tillbaka,skalet brukar lossna då annars får man ta hjälp av en kniv eller så och skrapa bort.
2.Smält chokladen via ett vattenbad och låt svalna helt.
3.Lägg hasselnötterna i mixern och mixa tills de blir helt slät.Tillsätt olja,kakao,vanilj,florsocker
och salt.
4.Häll upp de i en skål och tillsätt den smälta chokladen och rör om,tillsätt grädden sist.
5.Häll i en burk och strö över med flingsalt och ställ sedan in i kylen så kommer den bli fast.
Håller ca 2 veckor i kylen.
Receptet hittade ja hos www.craftsy.com men gjort ändringar så de passar mig bättre.
Kram

Hej, jag tror att nutellan fick dig glömma skriva själva ingredienserna :-P. Väntar på dem ivrigt... :-D
SvaraRadera